Sloepen

De sloepen

Deze robuuste sloepen zijn van het type River Cruise 23 en hebben een lengte van ruim 7 meter. 
Ze zijn heel goed bestuurbaar en behalve een betrouwbare, 13 pk sterke motor, zijn ze allen voorzien van een boegschroef, waardoor het varen in kleine haventjes en grachtjes voor iedereen vertrouwd en moeiteloos gaat. De sloepen bieden plaats aan 8 personen en zijn voorzien van een volledige comfortabele kussenset. Mochten de weersomstandigheden toch wat te wensen overlaten, dan zit u goed beschermd onder de buiskap.

De omgeving

De wateren rond De Lithse Ham lenen zich geweldig voor een heerlijke ontspannen tocht. De zandplassen waaraan De Lithse Ham is gelegen, strekken zich uit van Lith tot aan Maren-Kessel, een afstand van circa 8 km. Het is overal rustig vaarwater met leuke afgelegen en dus rustige zandstrandjes. Op het water kunt u optimaal genieten van al het moois wat de Brabantse natuur te bieden heeft. Vanaf de vertreksteiger kunt u naar de verschillende recreatiegebieden varen, 

zoals de zandmeren van de Gouden Ham met hun mooie zandstrandjes.


SLOEPVERHUUR
DE LITHSE HAM
LITHSE HAM
BOOT HUREN

Bestemmingen

Vanuit Lith kunt u diverse routes varen en bestemmingen kiezen. Hierbij kunt u denken aan:

Heusden, het oude vestigingsstadje 24 km stroomafwaarts op de Maas, is uitstekend bereikbaar. Hier kunt u in de binnenhaven afmeren. U bent dan direct in het centrum. Een stadswandeling is zeer aan te bevelen om o.a. de vele markante gevels te bewonderen. De gezellige terrasjes komt u dan vanzelf tegen.

De Biesbosch is ook uitstekend bereikbaar. Door de afstand, ca. 50 km, is het aan te raden voor deze vaartocht een weekend te reserveren zodat u in alle rust van dit schitterende natuurgebied kunt genieten.

De Dode Maasarm of de afgedamde Maas zijn dichterbij gelegen. U vaart richting de Veense Put en via het Heusdens Kanaal bereikt u deze bestemmingen. 

┬┤s-Hertogenbosch, de naam en faam van Den Bosch zijn alom bekend. Dit reisdoel kunt u niet ongemerkt aan u voorbij laten gaan. Deze Bourgondische stad eens vanaf het water bekijken is wel een zeer bijzondere belevenis. Wie het schutten van de sluis zelf mee wil maken, kan dan via de sluis van Engelen richting Den Bosch, waar gevaren kan worden tot in de binnenstad.

Uw vaartocht

Voor het huren van deze sloep heeft u geen vaarbewijs nodig. Wel is aan te raden dat u, voordat u vertrekt, even de boordpapieren doorneemt, waarin u o.a. het ┬┤Geheugensteuntje voor de recreatievaart┬┤ van Rijkswaterstaat aantreft. Hierin staat in het kort weergegeven waar u speciaal op moet letten en wat de diverse geluidsseinen inhouden die door de beroepsvaart worden gehanteerd. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. In het boordboek treft u tevens een afdruk aan van de ANWB vaarkaarten van de grote rivieren in onze regio. Verder veel nuttige vaarinformatie en tips voor de recreatievaart. Natuurlijk krijgt u voor uw vertrek duidelijk uitleg over de regio en het varen in het algemeen.